Aloha! Cluster Pays omtale

Les vår omtale av Aloha! Cluster Pays

Med lanseringen av Aloha! Cluster Pays i mars 2016, ga spillutvikleren NetEnt elskerne av spilleautomater noe helt nytt. Der er ikke lite som har kommet fra den kanten gjennom årene, men med denne automaten ble en stor vinner lansert. Den ble raskt populær, og blant norske nettcasinospillere er den en av de store favorittautomatene.

Det er ikke automaten blitt uten en grunn. Mange like det tropiske, og denne tematikken får man servert til de grader med Aloha!. Her sendes man ut i Stillehavet til Hawaii på et blunk. Med kulisser som sjø, strand, rykende vulkaner og palmer, er det klart for en morsom skattejakt.

Hvor er gevinstlinjene?

På nesten alle automater vinnes det med tilstrekkelig antall like symboler på en gevinstlinje. På Aloha! Cluster Pays må man lete lenge etter disse. Uansett hvor lenge man leter finner man ikke en eneste gevinstlinje. De glimrer med sitt fravær. På denne automaten finnes gevinstene i klynger. Automatnavnet hinter vel ganske så klart om det, gjør det ikke? Minst ni like symboler i en klynge gir gevinst.

En storspiller kan dermed slå seg løs med hele 2000 kroner per runde. De mer forsiktige spillerne kan klare seg med 1 krone per spinn. Dette er dermed en automat for alle typer spillere.

Aloha! har 6 hjul og 5 rader. Maksimalgevinsten er på 100.000 mynter. Tilbakebetalingsprosenten (RTP) er på 96,42 prosent. Automaten har 10 innsatsnivåer fra 10 til 100, og myntverdiene er på 0.10, 0.20, 0.50, 1.00, 2.00. 5.00, 10.00 og 20.00. En storspiller kan dermed slå seg løs med hele 2000 kroner per runde. De mer forsiktige spillerne kan klare seg med 1 krone per spinn. Dette er dermed en automat for alle typer spillere.

Symbolene i spillet

På Aloha! Cluster Pays har maskesymbolene høyest verdi. Den røde er mest verdt, mens de blå og grønne er like mye verdt. Symboler som ananas, kokosnøtt, skjell og blomst har lavere verdi. Dukker det opp et frimerke i spillet er det gratisspinnsymbolet.

Normalt dekker maskene et felt på to rader. Det er fordi at de er stablede symboler. De eneste gangene at maskesymbolene dekker et felt er de gangene wild-symbolet konverteres til et maskesymbol. Det samme skjer ved Sticky Win Re Spins. Wild-symbolet konvertes alltid til det symbolet som gir største kombinasjon i en klynge. Det erstatter aldri frispinnsymboler.

Slik vinner man på Aloha! Cluster Pays

Det er altså klynger og ikke gevinstlinjer som gir gevinster. En sammenhengende klase med minst 9 like symboler gir gevinst. Maksimalt kan man få en klase med 30 sammenhengende symboler siden nye symboler kan henge seg på klyngen for hvert nytt spinn.

En annen vei til gevinster er respinnene. Såkalte Sticky Win Re Spins blir aktivert av en klyngegevinst. Da låses de vinnende symbolene, mens de ikke-vinnende symbolene spinnes på nytt. Dette gjøres helt til det ikke er nye vinnende symboler som fester seg til klasen.

Frispinnrundene

Aloha! har ikke bonusspill, men minst tre frispinnsymboler utløser en gratisspinnrunde. Det øker muligheten for større gevinster. Etter nye free spins. Symboldrop sørger for at symbolene med lavest verdi forsvinner for hvert spinn. Dermed sitter man igjen med symboler av høy verdi.

Konklusjon

Vil man vinne på en annen måte enn på andre spilleautomater, er Aloha! midt i blinken. Glem gevinstlinjer og vinn ved å samle flest mulig like symboler i en sammenhengende klase. Vil man gjerne gjøre dette samtidig som man føler seg hensatt til en tropisk øy, er det ikke noe å tenke på en gang!